Cara Mengenal Pasti Waktu Subur Isteri

Rate this post



Ilmu untuk orang yang sudah berkahwin. #drmaiza #kesihatan

SUMBER VIDEO
ALSO REVIEW: Astro-Lo-Gue Ep. 9 - Cara Minta Maaf ke Capricorn, Aquarius, Pisces, Aries, Taurus & Gemini!

42 comments

  1. Kalau berjimak sebelum waktu ovulasi boleh mengandung ke,sbb sperma akan bertahan dlm badan wanita selama 5 hari kan..so berjimak 4 hari sblm ovulasi.. mohon pencerahan

  2. Lelaki kena jugak pastikan air mani pekat dan banyak.. klu boleh henjut masa isteri subur sahaja… Hari lain tahan dan bersabar… Ada potensi dpat baby… 😀

  3. Assalamualaikum Doktor ada Instagram atau facebook? saya nak tanya tentang kitaran haid..saya nak mengandung lagi masih belum ada rezeki

  4. Dlu time bljr aq mmg fail bab ni even aq prmpuan.. Tapi bila dh kawen n then i start ttc bru la trkial nak fhm hahah… Tu pon start pkai opk.. Klau la lagy haruu😅

  5. Sya ada masalah period selepas bersalin anak pertama. Sekrng usia dah 2 tahun 4 bulan. Dan saya masih tak period sampai sekrang. Sya ingin mendaptkan anak kedua. Dan sudah berusaha selama hampir setahun. Tapi masih tak ada rezeki untuk mengandung. Apa punca nya ye ?

  6. saya download apps FLO, catat period boleh kire sendiri, ataupun apps tu ade tunjuk waktu kite subur and ade tips2 lain. dulu tak pandai kire manual, ade apps ni bsru faham kire.

  7. penah rasa sakit blah kanan ke kiri x sure, dulu mula risau takut cyst. sy perasan sakit tu dtg timr subur, sbb ada download app , bila time subu dia akan sakit, n badan panas. tgk video ni baru tau rasa sakit timr subur normal hahaha

  8. @shield_guard btw mana mana lelaki yang dah kawin tu wajib tengok. This lesson is important for you before you start to hmm hmm..
    Also untuk yang belum kawin tu.. boleh dijadikan ilmu untuk korang nnti..

  9. Salam, nk tnya knapa saya dah nk almost 1 year tk mai period sbb b4 this pn mmg period tidak teratur. Mohon advice apa yg ptt saya buat?

  10. ohohoho petanda nak tau ovulasi untuk sesetengah orang juga adalah
    lower back pain, migraine….
    dulu tak de, semakin tua,.. semakin merana bila ovulation sbb akan migraine n suhu badan panas mcm demam.
    PMS sakit2 ngok tu ada, bleh plak handle. aih
    adakah sbb retrovert uterus

  11. Aku kahwin masa minggu pertama PKP Alhamdulillah wife dh pregnant sebulan lebih. Amalkan doa sebelum dan selepas bersetubuh then insha'Allah dipermudahkan.

  12. Waktu subur wanita. Terpakai bagi mereka yg memiliki kitaran haid yg normal. Perhatian bagi para lelaki dan perempuan. Tandanya berasa sakit di sebelah kanan atau kiri sengal selama 5 minit dimana proses ovulasi. Perubahan tubuh badan perempuan apabila badan berasa lebih panas dari biasa. Penggunaan opk sejenis alatan yg boleh dicelup dlm air kencing. Ia merupakan jangkaan yg gak tepat. Selain itu emosi perempuan berasa lebih terangsang kepada lelakinya pabila waktu suburnya.

Comments are closed.