Hukum Istri Menolak Ajakan Suami Hubungan Badan Menurut Islam – Poster Dakwah Yufid TV

Rate this post



Hukum Isteri Menolak Pelawaan Suami Melakukan Hubungan Seksual Menurut Islam – Poster Dakwah TV Yufid Kewajipan isteri terhadap suami banyak. Dan antara kewajipan isteri terhadap suami, yang utama adalah berkaitan dengan urusan perkahwinan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kes dalam rumah tangga di mana isteri enggan berhubung dengan suaminya. Apakah punca seorang isteri menolak permintaan suami untuk bersetubuh? Ia mungkin kerana anda mabuk, sibuk, tiada mood, atau sesuatu yang lain. Jadi apakah hukum seorang isteri menolak permintaan suaminya untuk disetubuhi? Terdapat beberapa hadis tentang isteri yang tidak mahu melayan suami. Dan dalam hadis, seorang isteri menolak ajakan suaminya yang menceritakan tentang laknat malaikat kepada isteri. Dari Abu Hurairah, Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda, إِذَا دَعَا الرَّجُلُ اِمْرَأَتَهُ إِلَى فِرَاشِهِ ف Insya Allah ْبِحَ “Jika kamu mengajak keluarga ke tempat tidur dan si isteri membuat si suami murka pada malam harinya, sehingga si suami menjadi murka. .” (HR. Bukhari: 11/14) Daripada hadis ini jelas bahawa jawapan kepada persoalan adakah sah seorang isteri menolak ajakan suaminya untuk bersetubuh. Jika seorang isteri enggan bersetubuh dengan suaminya (walaupun bukan atas sebab syariat) maka dia telah melakukan dosa yang besar. wallahu a'lam. Tonton juga video ulasan TV Yufid dan kuliah TV Yufid lain yang berguna dari saluran YouTube TV Yufid dan jangan lupa SUBSCRIBE untuk mendapatkan kemas kini video Yufid TV terkini. SHARE dengan keluarga, sanak saudara, sanak saudara dan sahabat handai agar lebih ramai yang tahu tentang Islam. Jazaakumullahu khairan #kewajipan isteri #rumahtangga #YufidTV *MASIH MENCARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE? Ayuh, cari sahaja di Yufid.com (Enjin Carian Islam). Insyaallah LEBIH menenangkan! * ►► LANGGAN di sini untuk mengetahui LEBIH LANJUT tentang Islam: * AYUH, IKUTI MEDIA SOSIAL YUFID.TV LAIN UNTUK MENDAPATKAN KEMASKINI VIDEO TERKINI! Fabebook: Instagram: Telegram: Yufid.TV Laman Web Rasmi: AUDIO KAJIAN Laman Web: Soundcloud: *Ayuh, SOKONG YUFID.TV! Ayuh, sokong kami dengan membeli-belah di Kedai Yufid: * DERMA UNTUK VIDEO DAKWAH BOLEH DISEBARKAN KEPADA: BANK SYARIAH INDONESIA 7086882242 dan YAYASAN YUFID NETWORK Kod BSI: 451 Paypal: finance@yufid.org NB: Akaun di atas adalah akaun khas untuk sumbangan Yufid Network, jadi Anda tidak memerlukan pengesahan selepas menghantar derma. Hanya tulis maklumat derma apabila anda memindahkan. Anda boleh melihat pautan kepada rekod resit derma Yufid Network setakat ini di:

SUMBER VIDEO
ALSO REVIEW: PENANGKAL SIHIR - BACAAN AL QUR'AN PENGANTAR TIDUR - FULL AYAT QURSY, Bikin hati tenang

22 comments

  1. 🌸 Simak juga video-video bermanfaat lainnya dari channel Yufid TVdan jangan lupa SUBSCRIBE agar memperoleh update video Kajian terbaru. SHARE kepada keluarga, kerabat, saudara, dan kawan Anda agar makin banyak yang tahu tentang Islam. Jazaakumullahu khaira

    🧬 Link YUFID Network :

    https://www.youtube.com/user/yufidedu

    https://yufid.tv

    https://www.instagram.com/yufid.tv

    https://youtube.com/kajiannet

    https://kajian.net

    https://soundcloud.com/kajiannet

    https://telegram.me/yufidtv

    =================

    💖 Ayo dukung Yufid.TV dengan belanja di Yufid Store :

    🛒 http://www.yufidstore.com

  2. Ya allah semoga allah menjaga suami dari amarah,, saya jg seperti itu alasan kelelahan malam nya, krn balik dari kampung yang cuma beberapa jam diperjalanan,, besok pagi saja…. Ehhh besok paginya malah puasa sunnah, jadi marah di tahan, gak marah mendem.. akhirnya saya pergi bekerja dengqn wajah tidak enak

  3. Sangat dilema..di 1 sisi kita butuh jimak utk menyalurkan syahwat kita…klo tmpat menyalur sja mnolak, mka ada dua yg bisa di lakukan, tpi hal ini sngat di hramkan, yakni onani dan zina…bgi suami yg punya iman, tntu tdak mau mlakukan 2 hal ini…mka akhirnya syahwat tetap tertahan (tdak tersalurkan)…
    Di sisi lain, suami yg sayang kpada istrinya, tntu tdak mau wanita yg disayanginya di lknat oleh pra mlaikat…bgaimna ini?

  4. Istri malas berhubungan artinya malas enak2. Artinya istri belum pernah merasakan enaknya berhubungan. Kalo udh tau enaknya, dijamin deh istri terus yg mulai duluan.
    Jadi faktor suami juga penting membawa istrinya ngefly, jangan enak sendirian doang.
    Kasian istri cuma kebagian keramasnya doang tiap berhubungan.

  5. Beberapa wanita akan sulit sepertinya menerima ini, karena hari ini di Indonesia banyak suami yang mengandalkan istri secara financial, sedangkan suaminya malas bekerja, kalau kondisi begini gimana min?

Comments are closed.