Kisah Nyata Cinta Terlarang Saudara Kandung | Kristiana Solusi TV | Eps 34

Rate this post

Kristiana JATUH CINTA DENGAN ADIKNYA SENDIRI, yang akhirnya mencetuskan kemarahan besar di pihak keluarga. Tidak menerima sikap keluarga besarnya, Kristiana kemudiannya membalas dendam & memutuskan untuk meminta pertolongan syaitan! Mampukah Kristiana melupakan cintanya terhadap adiknya sendiri? Apa akan jadi kepada keluarga besar Kristiana yang menjadi sasaran dendam Kristiana? Selain KISAH BENAR Kristiana, Team Solusi turut melawat Taman Mawar yang sangat cantik kali ini, Kawan. Jadi Kawan-kawan nak tahu macam mana keindahan Taman Mawar yang kami lawati? Kawan-kawan boleh dapatkan penjelasannya dengan menonton KISAH BENAR KRISTIANA dalam video pendek di atas. KISAH BENAR KRISTIANA adalah salah satu daripada banyak KISAH BENAR yang dihasilkan oleh Solusi TV. Penyelesaian TV yang MENUNJUKKAN KISAH NYATA dan PENGEMBARAAN UNIK, bukan sahaja disiarkan di YouTube, tetapi juga di beberapa TV Swasta Nasional seperti: 1. MNC TV Setiap Jumaat jam 24.30 WIB 2. SCTV Setiap Selasa jam 01.30 WIB (Liputan Selepas 6 Malam) Ingin Adakah anda tahu Episod KISAH BENAR lain dari SOLUSI TV? Jadi Rakan boleh mengikuti beberapa Akaun Media Sosial kami di bawah: * Facebook : @ Solusitv * Instagram : @ Solusitv * Laman Web : www.sahabat Solusi.com Selain daripada dapat menonton kisah sebenar kami, dan hubungi kami di pelbagai Media Sosial kami, Rakan-rakan juga boleh BERCAKAP tentang apa sahaja masalah yang anda hadapi! Ya! Rakan-rakan boleh menghubungi kami di SAHABAT 24, dengan nombor telefon atau SMS di bawah: TEL: 1500 224 (NOMBOR INI SECARA KHUSUS MENERIMA TELEFON SAHAJA) HP: 08119914240 (NOMBOR INI KHAS MENERIMA TELEFON 038 SAHAJA)44MENERIMA TELEFON 038 SAHAJA44 SMS. MENERIMA SMS SAHAJA) Jika anda berminat dengan video kami di atas, anda boleh like, komen dan subscribe. Walaupun anda berasa terinspirasi oleh siaran kami, anda boleh berkongsinya di akaun media sosial anda, seperti Facebook dan Twitter. Terima kasih kawan! Simpan Roh dalam Tuhan!

SUMBER VIDEO

ALSO REVIEW: Rahsia Kebahagiaan Rumahtangga - Ustaz Azhar Idrus

37 comments

  1. Kisah ini sama dg kisah ku dulu aku pernah d sukai sama sepupuhku tapi aku tidak tau kalo dia suka. saya tau dari ibuku yang ngomong k aku jangan sampe kamu pacaran sama dia karena dia saudara sepupuhmu. Saudara ku itu yang minta ijin ke ibuku langsung bawah dia suka sama aku, dia ingin serius. Tentu ibuku menolak dg cara halus. Tidak sampai melukai/ menyakiti hatinya. Alhamdulillah aku ga sampe pacaran. Supaya tidak ada yang tersakiti 1 sama lain nantinya. Karena saya msih menuruti kata2 ibuku. Jujur saudara memang ganteng,baik dan perhatian. Tpi aku selalu menjaga agar jangan sampe jatuh cinta.

  2. Sosok ayah yg bijak yg mengayomi, bicara dg lembut shingga anaknya bisa berfikir jernih dan suaminya yg sabar mau menerima apa adanya krn suaminya sangat taat pd Tuhan…..Tuhan Yesus memberkati.

  3. O,ya disini saya jadi kepikiran,berbicara twntang Firman Tuhan,sepertinya ada yg tidak sesuai dengan prilaku dimana ada saudara yg jatuh cinta kepada saidara sendiri,kan Tuhan melarang cinta seperti itu,kita malu sarna orang tua dan sanak saudara kita,bukan kepada orang lain, maksud saya orang becanda saja didepan saudara kita pasti kita tdk nyaman apalagi mau jatuh cinta sama saudara sendiri. semoga Tuhan menjauhkan hal ini kepada kita semua

  4. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Comments are closed.