Berapa Hari Wanita Kena Berpantang Selepas Bersalin – Ustaz Azhar Idrus Official

Rate this postRasmi Kolej Maghrib Ustaz Azhar Idrus Masjid Usamah Bin Zaid, Seksyen 2, Wangsa Maju, Selangor 26 Oktober 2019 7.45 malam *Saluran Rasmi Ustaz Azhar Idrus (UAI) Asal* Menuntut ilmu adalah satu kewajipan. Ia tidak boleh dipandang remeh atau dipandang remeh sebagaimana sabda Nabi Muhammad saw. “Menuntut ilmu adalah kewajiban bagi setiap muslim.” (HR. Ibnu Majah). Oleh itu, setiap muslim wajib berilmu. Dia bersyukur jika ilmu yang dia ada bermanfaat untuk orang lain. Dia membukanya dan mengedarkannya kepada orang ramai. Bermanfaat untuk diri sendiri dan juga masyarakat. Dikatakan, “Sesiapa yang mempunyai ilmu, kemudian mengamalkan dan mengajarkannya, nescaya dia akan dikenali oleh penduduk langit.” Allah Subhanahu Wata'ala berfirman: يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُو Tuhan memberkati orang-orang yang beriman di antara kamu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa darjat. Allah Subhanahu Wata'ala mengetahui apa yang kamu lakukan.” (Qs. al-Mujadilah [58] : 11). Saluran YouTube Rasmi: Ustaz Azhar Idrus Official (UAITUBE) Twitter:

Instagram : FB Ori : ~ Like Komen Langgan ~ Hak Cipta dilindungi undang-undang. Pengeluaran semula tanpa kebenaran adalah melanggar undang-undang yang terpakai. Ustaz Azhar Idrus Official © 2020 #UstazAzharIdrusOfficial #like #subscribe

SUMBER VIDEO

ALSO REVIEW: Lelaki Yang Baik adalah yang paling lemah lembut terhadap istrinya | ustadz Firanda Andirja #shorts

11 comments

  1. Tak boleh baca quran.. Takyah baca surah Al-Mulk ke 😢 kalau meninggal masa dalam pantang tapi tak baca surah Al-Mulk.. Macam mana ye….

  2. Nice punya ilmu Ustaz Azhar Idris 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Comments are closed.