Kita Cari Pasangan atau Pasangan Cari Kita?

Rate this post



Tengok cermin lepastu fikir.

Boleh dapatkan bunga di sini

#nizzmohmad #hubungan

SUMBER VIDEO

ALSO REVIEW: Kata Mutiara Motivasi Jiwa, Ustadz Abdul Somad

43 comments

  1. Saya tak berkereta honda dan moto besar, ada keje tetap tapi sederhana, rupa takde.. Cukup pakai cukup makan.. Ada org nak…

    Jgn le nak berdokooh.. Sgt mana ada perempuan nak pandang metarialistic semua nya…
    Sebab duit semua boleh anak ayam, ayam tambatan, bukan ayam api2 sebaliknya ayam-ayam
    Kepada org2 kaya… Sedih ada otak dan ilmu maruah takde… Harga diri dan nama makpak pun tak jaga..

  2. Saya berkahwin dgn Isteri sya atas pilihan jodoh dri ibu bapa sya ….mulanya mmg segan dan rasanya awkward utk bersama dgn org sya tk pernah kenal tiber² kna sruh kahwin ye la sbb sya mmg noob pon dlm ngorat perempuan ni sya mna reti….terima je la ….kmi lps kahwin bt mcm kawan jer dlu then bru la kmi slowly getting along and melakukan tuuutt lpastu kmi ada anak dua org kembar … bercinta lepas kahwin ni benda yg paling best bgi aku atleast masa kahwin ni la kita kenal hati budi masing² ….klo perempuan tu just nk pergunakan aku sorry my friend tkde prempuan dlm dunia ni yg boleh jdikan aku boneka sebab aku klo perempuan merajuk ko jgn harap aku pujuk klo ko merajuk berterusan…aku rogol kau..

  3. Aku setuju pendapat tu hihi…jgn selalu mendengarkan istilah " timba mencari perigi atau perigi mencari timba " itu semua tk pnting..kerana ia tk slah pun wlaupun dr segi adat dan norma..kaum pmpuan pun kena ada usaha juga..haha

  4. Hah sudah lah kau. Yang bagi konten ni tak tahu maksud cinta. Kenapa saya cakap macam ni…sebab yang bagi konten kurang kefahaman Agama. Dia macam ni.. Ye memang betul…fitrah manusia kita ada perasaan suka kat seseorg…tetapi suka yg macam mana yg islam suruh? Begini… Kita suka kat seseorg sebelum sah BELUM TENTU Allah redha.. Tetapi jika kita suka kat seseorg hadir selepas nikah..Alangkah indah betul tak? Jika kita suka kat seseorg sebelum sah jadi suami/isteri risau2 kita lebih kepada berlandaskan Nafsu. IKUT LAH CARA RASULULLAH SAW DIA ADALAH SEBAIK-BAIK IKUTAN. Udah2 lah tu… Pempuan yg bagi konten ni kena pegi mengaji bagi faham agama…bagi cuci sikit hati tu biar cinta kepada duniawi bekurangan… 🤭 Jangan marah eh…tarbiah sentap sikit.

  5. Dia mcm ni
    Klau Lelaki cari perempuan dia ckp laki ni gatal la apa la klau rupa ko kureng.klau laki kacak ayat baik2 je siakk.

  6. Saya umur 43 stil single.. nk jd cite ade sorang perempuan1 dept tmpt kja umur dia 28 mcm tu asyik bg hint puji2 kt sy.selalu dia bwk makanan untuk kasi sy makan kt tmpt kerja alasan dia dia masak terlebih blh ckp dia buat mcmtu hari2 la. Dia buat makanan tu untuk kitaorg makan. Sy mmg ada perasaan jgk dgn dia tp dia mmg cantik dh la putih. Tp sy tak cakap apa pun yg sy suka dia. Sb Sy rasa x sesuai langsung dgn sy sb jarak umur dgn lawa dia tu. Skg kitaorg msih kawan tp mesra. Tp sy harap semuanya akan dipermudahkan dgn izin Allah . InsyaAllah.

  7. Persoalan nya dah 35 tahun drpd dulu sampai skrg single, semua kene reject, rasa hidup ni mcm x adil, maybe aq lebih elok pergi jumpa illahi je kot.. xde benda dah yg bahagia selepas xde ibu bapa.. 😓

  8. Persoalan ya siapa suka kat kita

    Mau lelaki pakai muka plastik dan pakai honda gaji 10000 baru ada minat Awek kat kita

    Silaka……

  9. Wahai lelaki..Jodoh akan datang bila kau berduit dan berharta..kau cukup2 makan..soru pun miss..better jangan kahwin..ni betul ni.bukan main2..ppuan suka duit dan harta..ingat tu..zmn sekarang, kebahagian boleh dibeli dgn wang ringgit..TRUE

  10. bukan laki buat2 bodoh sbb tak mau…..bkn buat bodoh tak paham hint pompuan bg…memang laki ni memang bodoh…cuba terus terang saja.. please dalam kepala lelaki ada dua saja klu pompuan aprroach laki tnya single ka ambik berat ka..tmbh2 kalau gadis tu lawa pulak yg tnya atau bg hint2 maksudnua dlm kepala lelaki adalah
    a)gadis tu peramah sbgai rakan
    b) gadis tu balik sekadar rakan
    sbb tak mungkin lah prmpuan ni nk kt aku..lepas tu 2,3 bulan atau tahun tiba2 sedar dan dpt tngkp ohhhhhhh gadis tu bg hint dia suka dkt aku rupanya..awat tak terus terang tp masa tu dh lmbt dh..

Comments are closed.